متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی

 

با عنوان : بررسی اثر لیپوزوم در رنگرزی کالاهای پشمی با رنگزاهای طبیعی اسپرک و روناس

 

در ادامه مطلب می توانید صفحات ابتدایی این پایان نامه را بخوانید

 

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

 

دانشگاه آزاد اسلامی

 

واحد تهران جنوب

 

دانشکده تحصیلات تکمیلی

 

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

 

مهندسی نساجی – شیمی نساجی و علوم الیاف

 

عنوان:

 

بررسی اثر لیپوزوم در رنگرزی کالاهای پشمی با رنگزاهای طبیعی اسپرک و روناس

 

برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما و نگارنده درج نمی شود

یک مطلب دیگر :

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
رنگرزی کالای پشمی با رنگزاهای طبیعی در روش معمول با استفاده از پیش دندانه ها و رنگزا انجام می شود. با توجه به شرایط رنگرزی که در دمای جوش انجام می گیرد استفاده از برخی مواد که سبب کاهش دمای رنگرزی می شوند، می تواند مناسب باشد. در این پروژه استفاده از لیپوزوم جهت کاهش دمای رنگرزی مورد بررسی قرار گرفته است.
لیپوزوم های چند جداره از لستین سویا با 75% فسفاتیدیل کولین به روش آبپوشانی تهیه شده و رفتار لیپوزوم ها در حمام رنگرزی کالای پشمی در دما، زمان و غلظت های متفاوت بررسی شده است. نمونه های پیش دندانه شده با سولفات آلومینیوم، با غلظت های مختلف 1%، 2%، 3% (owf%) لیپوزوم در دماهای 75 درجه سانتی گراد، 85 درجه سانتی گراد، 95 درجه سانتی گراد در مدت زمان 30 دقیقه عمل شده و در انتها رنگرزی با رنگزاهای طبیعی روناس و اسپرک در دماهای 75 درجه سانتی گراد، 85

پایان نامه و مقاله

 درجه سانتی گراد و 95 درجه سانتی گراد در زمان های 30، 45 و 60 دقیقه انجام شده است.

نتایج نشان می دهد که در رنگرزی با رنگزای طبیعی روناس نمونه عمل شده با 2% لیپوزوم و سپس رنگرزی آن در 75 درجه سانتی گراد و به مدت 60 دقیقه K/S را بهتر می کند ولی در رنگزای اسپرک شدت رنگی در دمای 75 درجه سانتی گراد و زمان 60 دقیقه با غلظت (1%) بهینه شده است.
مدل مرکب مرکزی (CCD) برای طرح تجربی با سه متغیر دما، زمان و غلظت لیپوزوم در نتایج شدت رنگی به کار برده شده است و آنالیز آماری شرایط بهینه بدست آمده در نتایج تجربی را تایید می کند.
همچنین ثبات شستشویی، نوری و مالشی تر و خشک نمونه های رنگرزی شده با روناس و همچنین اسپرک آغشته به لیپوزوم تغییرات عمده ندارد.
نتایج جذب قطره نشان داده که آبگریزی نمونه های رنگرزی شده آغشته به لیپوزوم به دلیل پوشش سطح الیاف توسط فسفولیپدهای متلاشی شده از لیپوزوم ها بیشتر شده است.
SEM از منظر اثرات لیپوزوم و دندانه بر سطح پشمی مورد استفاده قرار گرفته است. نمونه های عمل شده با سولفات آلومینیوم به عنوان دندانه و عمل شده با لیپوزوم و در انتها رنگرزی شده با رنگزاهای طبیعی روناس و اسپرک از سطحی نایکنواخت تر نسبت به نمونه های خام برخوردارند.
مقدمه
لیپوزوم ها، ذرات کروی هستند که از لیپدهای سطح فعال یا مولکول های آمفی فیل تشکیل شده و به دلیل ماهیت ساختمانی دوگانه خود قادر به حمل مواد پربی دوست و آبدوست می باشند. لیپوزوم ها به دو دلیل زیر از طرف بخش های مختلف علمی و تحقیقاتی مورد توجه قرار گرفته اند. اول اینکه از این ساختارها می توان در تهیه مدل بسیار عالی از غشاهای سلولی استفاده کرد و دوم اینکه اخیرا از آنها به عنوان حامل های دارویی و منتقل کننده مواد شیمیایی آبدوست و چربی دوست به درون سلول های بافت زنده استفاده می کنند.
اگرچه در ابتدا بهره گیری از لیپوزوم ها و فناوری میکروکپسول کردن به کندی پیش می رفت، اما امروزه در صنایع نساجی دامنه وسیعی از تحقیقات و نوآوری ها بر پایه اصول اولیه این فناوری، همچون هدف یابی (Targeting) رهاسازی آهسته (Slow Release) و محافظت از منسوجات حساس در مقابل مواد شیمیایی انجام شده است.
لیپوزوم ها اولین بار توسط بنگهام (Alec.D.Bangham) در کمبریج مطرح گردیدند. ایشان که برای اولین بار در سال 1961 لایه نازک خشک از فسفولیپیدهای هیدراته در آب را جهت آزمایش های خود به کار برد، پس از گذشت چهار سال به این نتیجه رسید که در غلظت های بالا، فسفولیپیدهای پراکنده در آب به طور خودکار قادرند ذرات کروی میکروسکوپی ایجاد نمایند که در آن آب توسط غشاهای فسفولیپیدی هر لایه محصور شده است. او خاطرنشان کرد که ساختمان مذکور تشابه زیادی به غشاهای زنده داشته، بنابراین مدل خوبی برای مطالعه غشاهای سلولی هستند.
بعد از چند سال این مطالعات توسعه یافت و گروه های زیادی جنبه های مختلف خواص لیپوزوم ها را مورد بررسی قرار دادند که این تحقیقات وسیع تا امروز همچنان ادامه دارد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...