متن کامل سمینار  مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق

 

با عنوان : لیزر و تمام نگاری و کاربردهای لیزر

 

در ادامه مطلب می توانید صفحات ابتدایی این پایان نامه را بخوانید

 

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

 

دانشگاه آزاد اسلامی

 

واحد تهران جنوب

 

دانشکده تحصیلات تکمیلی

 

سمینار برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

 

مهندسی برق – الکترونیک

 

یک مطلب دیگر :

عنوان:

 

لیزر و تمام نگاری و کاربردهای لیزر

 

استاد راهنما:

 

دکتر حبیب مجیدی

 

پایان نامه

 

نگارش:

 

مجید ضیائی شیشوان

 

 

چکیده
امروزه لیزر به خاطر کاربردهایش در اغلب علوم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با پیشرفت تکنولوژی روز به روز بر کاربردهای این وسیله افزوده می شود به طوری که کمتر بخشی از علوم را می توان پیدا کرد که لیزر در آن کاربردی نداشته باشد.
در این سمینار ضمن معرفی لیزر به بررسی مفاهیم و تعاریف اولیه، اصول عملکرد لیزر، خصوصیات باریکه لیزر، مشخصات لیزرها، انواع لیزرها می پردازیم. نهایتاً به مقایسه لیزرها از لحاظ ایمنی باریکه و توان خروجی خواهیم پرداخت. در ادامه به بررسی کاربردهای لیزر در زمینه های مختلف، اعم از کاربردهای پزشکی، کاربردهای نظامی، صنعتی، امنیتی، سیستم های نفت و گاز و غیره خواهیم پرداخت.
همچنین ضمن معرفی تکنیکی به نام تمام نگاری به بررسی اصول فیزیکی، شرایط ضبط تمام نگاری، روش های بازیابی اطلاعات ذخیره شده با تمام نگاری می پردازیم. در ادامه به کاربردهای این تکنیک در عرصه های مختلف خواهیم پرداخت و نشان می دهیم که با استفاده از این تکنیک پیشرفت های شگرفی در زمینه های مختلف به خصوص در زمینه پزشکی، ذخیره سازی اطلاعات، سیستم های امنیتی و غیره صورت گرفته است.
مقدمه
یکی از مهمترین اکتشافات قرن بیستم لیزر می باشد که اهمیت آن و کاربردهای آن بر کسی پوشیده نیست. از زمان اختراع لیزر کاربردهای روزافزونی به طور پیوسته برای این وسیله پیدا شده است به طوری که کمتر بخشی از علوم و تکنولوژی پیدا می شود که در آن لیزر کاربردی نداشته باشد. امروزه لیزر در صنایع نظامی، سیستم های امنیتی، پزشکی، صنایع خودروسازی، صنایع مخابرات و غیره مورد بهره برداری قرار می گیرد.
امکان وجود و تولید لیزر در سال 1917 توسط آلبرت انیشتن پیش بینی شد لیکن تا مدت ها مورد توجه قرار نگرفت تا اینکه در سال 1940 یک دانشمند روسی در رساله دکترای خود تولید تابش های اجباری تقویت شده را اثبات کرد. اولین لیزر در سال 1960 توسط یک دانشمند آمریکایی با نام مایمن تحقق داده شد. یک سال بعد دانشمند ایرانی علی جوان لیزر گازی را در آزمایشگاه بل طراحی و ارائه کرد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...